PacTec 2018 -messujen antia

PacTec, PulPaper ja Wood&Bioenergy keräsivät oheistapahtumineen kolmen päivän aikana yhteensä yli 9200 messukävijää. Mukana oli lähes 500 organisaatiota suuryrityksistä startupeihin. Tapahtuman teemoiksi nousivat bio- ja kiertotalous, uudet materiaalit, innovatiiviset pakkaukset sekä IOT, tekoäly ja lisätty todellisuus.

Yhteisosastollamme kävi vilske. Messupäiviin mahtui paljon hyviä tapaamisia uusien ja vanhojen liiketuttavien kanssa, mielenkiintoisia yhteistyömahdollisuuksia ja uuden oppimista. Keräsimme liiketoimintaideoita ja toimeksiantopyyntöjä kehiteltäväksi eteenpäin. Olemme saaneet positiivista palautetta yhteisosastostamme niin jäseniltämme kuin heidän asiakkailtaan. Tyytyväisyyttä herätti erityisesti osaston hyvä sijainti ja näyttävästi toteutettu kokonaisuus sekä synergiaedut yhteistyöstä Innovatiiviset biotuotteet -kasvuohjelman ja Uudet selluloosa- ja kuitutuotteet -ekosysteemihankkeen kanssa.

Pakkauslaaksonkin toiminnassa mukana olevat oppilaitokset palkittiin messuilla: PacTec-messujen 4000 euron palkinnon ansioituneille pakkausteoille ja -ideoille sai Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan elintarviketieteiden koulutusohjelman pakkausteknologian kurssi ja 1000 euron arvoisen kunniamaininnan Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat Fanny Törnqvist ja Lara Ala-Olla. Onneksi olkoon!

Startupeille suunnatun pitchauskilpailun voittajaksi nousi akustisia pintoja valmistava Lumir, joka osallistui yhteisosastollemme Innovatiiviset biotuotteet -kasvuohjelman kautta. Palkinnon arvo oli 5000 euroa.

Monet Pakkauslaakson jäsenyrityksistä osallistuivat PacTec-messuille myös omalla ständillään. Esimerkiksi Paperinkeräys Oy:n Encore-palvelut esitteli osastollaan uutta kuormalavan kaulusratkaisua, joka on kehitetty yhteistyössä Pa-Hu:n kanssa.

Seuraavan kerran PacTec-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa maaliskuussa 2020 yhdessä elintarviketeollisuuden FoodTec- ja graafisen alan Sign, Print & Pack -tapahtuman sekä ruoka- ja ravintola-alan Gastro Helsinki -messujen kanssa. Toivottavasti pääsemme sankoin joukoin mukaan myös tähän tapahtumaan.

Suurkiitokset kaikille PacTec-messuille osallistuneille hienosti onnistuneesta tapahtumasta!