Pakkauslaakso vauhtiin

pakkauslaaksokickoff1612Pakkauslaakso-ekosysteemihankkeen aloituskokous pidettiin perjantaina 16.12.2016 Pöyry-talolla. Verkostomme pääsi paikalle mukavan runsaslukuisena yli 50 osallistujan voimin.

Pääsimme lennokkaasti vauhtiin Petri Vasaran tulevaisuuden mahdollisuuksia ja innostusta herätelleellä esityksellä. Kokouksen teema jatkui luontevasti F-Securen Janne Järvisen puheenvuorolla pakkausketjun turvallisuuden varmistamisesta. Eri toimialoilta kertynyttä kokemusta ja jopa samoja komponentteja voidaan usein hyödyntää uusissa sovelluskohteissa. Win Win Packagingin Renne Angelvuo kertoi uudesta suomalaisesta laser-teknologian keksinnöstä, jonka projektiryhmässä on mukana myös toinen pakkauslaaksolainen Ari-Veli Starcke. Mielenkiinnolla seuraamme, syntyykö F4F-hankkeesta uusi yritys.

Logistiikan digitalisoinnista kuulimme Paperinkeräyksen Timo Kaikkoselta, joka nosti ansiokkaasti esiin toimitusketjun yhteistyön merkityksen. Suomesta on edetty jo ensimmäisiin kokeiluihin Euroopassa. Kokousyleisö näki myös selkeän yhteyden Encoren RFID-kuormalavojen ja miehittämättömän Amazon Go -kaupan välillä.

Virpi Korhonen PTR:stä esitteli pisimmälle edenneitä Pakkauslaakso-projekteja Living Labia ja Package Design ROI:ta, joille on jo haettu rahoitusta Tekesistä. Biosafen Petri Pietikäinen puolestaan kertoi biotestauksen mahdollisuuksista, kun tavoitteena on, ei enempää eikä vähempää, kuin kokonaisturvallinen pakkausratkaisu. Pakkauslaaksolaiset toivoivat erityisesti kuluttajille suunnattua selkeää merkintää pakkauksen turvallisuudesta.

Niina Torikka Kouvola Innovationista toi terveiset Kymenlaaksosta, jossa luodaan pakkausalan innovaatiokeskittymää. General Finlandin Juhani Pohjukselta taas kuulimme, kuinka hänen edustamansa osuuskunta toteuttaa kaupallisia yhteishankkeita jäsenyritystensä kanssa. Kokousyleisössä Pohjuksen esittelemä verkostoitunut liiketoimintamalli herätti kovasti mielenkiintoa, ja ensimmäiset ideanjyvät vastaavan toimintamallin soveltamisesta pakkausalalla alkoivat varmasti itää.

Tuula Savolan ja Inkeri Hutun välityksellä kuulimme Tekesin viimeiset kuulumiset. Ensi vuosi käynnistyy aktiivisena, ja erilaisia rahoitusinstrumentteja on tarjolla Pakkauslaakson jäsenyrityksille.

Aloituskokouksessa syntyi hyvää ajatustenvaihtoa, ja osallistujilta on tullut arvokasta palautetta. Tästä on hyvä jatkaa uusien tapahtumien merkeissä ensi vuonna. Seuraava Pakkauslaakson kokous onkin jo sovittu, ja tapaamme torstaina 16.2.2017 Pöyry-talossa.

Kiitos kaikille pakkauslaaksolaisille kuluneesta vuodesta. Hyvää ja rauhallista joulua!

 

Pöyryn tiimi